Tlf: 98 13 48 70

Behandlinger

Behandlinger:

Vi tilbyder alle former for moderne tandbehandling i et unikt klinikmiljø.

– Implantatbehandling
– Kroner og broer
– Kosmetisk tandbehandling
– Fyldningsterapi
– Rodbehandling
– Infraktionslinier

 

Læs om vores behandlinger herunder, ved yderlige information besøg Tandlægeforeningens hjemmeside her.

Implantatbehandling:

(hent brochure)

Kroner og broer:

(hent brochure)

En kunstig tandrod af titanium, der indsættes i kæbeknoglen som erstatning for en eller flere mistede tænder. Erstatning af manglende tænder med implantater er en skånsom behandling, som ikke involverer  andre tænder.

Vi arbejder med 2 velanerkendte systemer Astra og Nobel Biocare. Selve indsættelsen af implantatet foretages af vores specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi. 

Stærkt beskadigede tænder kan bevares med en krone i guld, rent  porcelæn eller en kombination af metal porcelæn (metalkeramik).

Mistede tænder kan ofte erstattes af en bro. Broer fremstilles ligesom kroner i guld, porcelæn eller metalkeramik.

Vi arbejder udelukkende med danske laboratorier  (Codent Århus, Ceradent Skørping og TrioDent Aalborg)

Kosmetisk tandbehandling:

(hent brochure) 

Fyldningsterapi:

(hent brochure)

Kosmetisk tandpleje er tandbehandling, der bidrager til et smukkere og mere harmonisk smil. Tænder kan gøres hvidere ved blegning, formen kan ændres og mellemrum kan lukkes med plast og porcelæn,  og tandkød kan hejses op og ned.

Huller i tænderne er en af de mest almindelige sygdomme, som alle mennesker i alle aldre kan blive ramt af. Fyldningerne i dag laves, med kun få undtagelser, i plast. 

Rodbehandling:

(hent brochure)

Infraktionslinier / revner i tænderne:

(hent brochure)

De fleste rodbehandlinger skyldes at et hul i tanden når helt ind til nerven, så  bakterier trænger ind og forårsager betændelse i nerven. En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger meget tæt op ad nerven.

Rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis sølvamalgamfyldninger har forårsaget revner i tanden, som kan lede bakterier ind til nerven.

Tænder, der har været udsat for et kraftigt slag, kan også få behov for en rodbehandling pga sygdomsforandringer i nerven.

Sølvfyldninger i tænderne udvider sig med tiden, som kan føre til revnedannelser og brud af tanden. Tænder med plast fremstår pæne og naturlige, men vigtigst af alt er tanden stærkere, da plasten limes til tanden. Risiko for tandfraktur er minimal.

 

 

Paradentose:

(hent brochure)

Behandling og genopbygning af det slidte tandsæt:

Paradentose er en infektionssygdom, som skyldes forekomst af bakterier i tandkødslommerne og tandkødet.

Disse bakterier ødelægger tandkødet og nedbryder kæbeknoglen. På sigt, og ubehandlet, kan det betyde, at tænderne løsnes og i sidste instans mistes.

Paradentosens symptomer kan være: ømhed og hævelse af tandkødet, blødning v tandbørstning, evt dårlig ånde. Tænder kan føles løse og mellemrum kan opstå eller forøges. Tandlægen eller tandplejeren vurderer paradentosens omfang ved at måle tandkødslommernes dybde, samt udfra røntgenbilleder se på kæbeknoglens niveau. I de senere år har man fundet ud af paradentose er en risiko faktor for udvikling af hjerte-kar sygdomme, ligesom der ved forekomst af visse sygdomme er en øget risiko for udvikling af paradentose.

Behandling af paradentose består i at fjerne bakterie belægningerne samt tandsten, hvor bakterier kan gemme sig. Jo glattere en tandrodsoverflade er, jo vanskeligere har bakterierne ved at sidde fast.

Tandrodsrensning foregår med ultralyd, håndinstrumenter og evt sandblæsning (Perioflow) Herudover kan lysaktiveret desinfektion (Fotosan) supplere behandlingen.
Hvis tandkødslommernes dybde er meget stor er det teknisk vanskeligt at udføre en tilfredsstillende tandrodsrensning. Derfor kan det være en god ide at udføre en åben tandrodsrensning ved hjælp af en lille operation. Dette foretages af vores paradentose specialist.
I visse situationer kan suppleres med antibiotika eller skylning med jod i tandkødslommerne.

Som paradentose patient vil der typisk være behov for hyppigere kontrol besøg/ tandrensninger for at sikre stabilitet.

Mange mennesker får med årene en eller anden form for slid af deres tandsæt.

Årsagerne kan være flere:

  –  Tanbørsteskader
  –  Syreskader (Erosioner)
  –  Tænderskæren (Bruxisme)
  –  Slid på grund af tandtab.

Genopbygningen kan ved mindre skader foretages med plast mens der ved mere omfattende skader anvendes kroner, broer og eller implantater.
Forud for behandlindlingen gennemføres en grundig forundersøgelse og behandlingsplanlægning.

  – Tandbørsteskader/usurer: Sliddet er lokaliseret til tandhalsene og kan give isninger. Skaden kan oftest udbedres med plast.

  – Syreskader/erosioner: Skaden kan variere meget. Mindre skader kan restaureres med plast mens større skader kræver mere omfattende genopbygning.

  – Tænderskærren/ bruxisme: Ved mindre skader vil behandlingen oftest være bidskinnebehandling. Ved større skader kræves en omfattende genopbygning.

  – Slid som følge af tandtab: I dette tilfælde ses ofte vandringer af tænder og nedsat bidhøjde evt med muskel gener, hovedpine eller tinitus. Behandlingen er en omfattende rekonstuktion forudgået af en skinnebehandling.

Bidskinner:

Tandregulering:

Hovedpine og tyggesmerter kan mindskes eller helt fjernes.

Nogle mennesker skærer tænder i søvne, og slider således hårdt på deres tænder. I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset skinne afhjælpe problemerne.

 

Kirurgi:

Almen tandkirurgi i form af visdomstandsoperation, rodresektioner og cystefjernelser foretages at Specialtandlæge i Tand-, Mund- og Kæbekirurgi.

En sikker og skånsom måde at gøre skæve tænder lige, således  at du får et smukt smil.

Tænder kan være placeret uhensigtsmæssigt funktionelt og/eller kosmetisk, hvilket kan medføre muskelsmerter, hovedpine eller stort slid af tænder. Det kan også være, at du bare ikke er tilfreds med din tandstilling og derfor mest muligt undgår at vise dine tænder
Tandlægecentret 9000 tilbyder tandregulering af både børn og voksne. Vi har en fast knyttet Specialtandlæge i tandregulering, idet behandling med bøjle på tænderne er en specialistopgave.
Der benyttes altid godkendte og velafprøvede bøljetyper, også “usynlige” bøjler og Inman Aligners.

Blegning:

 

Proteser:

(hent brochure)

Tænder, der dagligt igennem mange år udsættes for især kaffe, te, tobak og rødvin ændrer farve og bliver mørkere og mere gullige.

Tænder kan bleges og gøres lysere.

Blegning af tænder sker ved brug af individuelt fremstillede blegeskinner og brug af blege gel.

Som noget nyt er det kun tandlæger og uddannet tandplejepersonale, der må foretage blegning.

 

En rodbehandlet tand kan blive grålig/sort i farven.

En misfarvet tand kan lysnes ved blegning internt i tanden. Dette sker ved at placere blegemidlet indeni tanden i en periode på nogle uger. Når misfarvningen er forsvundet/mindsket forsegles tanden på bagsiden med en plastfyldning.

 

Helproteser til den tandløse mund eller delproteser til munden med en eller flere resttænder.

Kontakt

Åbningstider

Nyheder

Parkering